Workshop Albanees voor (half)gevorderden

o.l.v. Sara Damen

Wanneer       :  zondag 20 november 2022
Tijd                :  13.30 – 16.30 uur
Waar              ; Gymzaal Walingstuin, Walingstuin 2, 1902 BC Castricum
Kosten           : € 14,00 (€ 12,00 voor leden van Igram/Pridini)

————————————————————————————————————————–

Over Sara:

Sara Damen is naar eigen zeggen, al op 4 jarige leeftijd begonnen met volksdansen. Ze heeft jaren gedanst bij Frits Meijer en 11 jaar deel uitgemaakt van de Demonstratiegroep van Gaida. In 2006 heeft ze de kaderopleiding nieuwe stijl afgerond. Als zijn opvolgster op het gebied van de Albanese dans heeft ze ook een jaar lang privé-les van Martin Ihns gehad. Het leuke aan volksdansen is voor Sara de diversiteit aan dansen en de culturele achtergrond van deze dansvorm. De volksdans heeft wortels en komt ergens vandaan. Het is geen mode-dans, die komt en weer gaat.

Ook de muziek vormt voor Sara een belangrijke inspiratiebron met z’n onregelmatigheden en spannende ritmes. Het is muziek met diepgang, muziek, die niet “glad” is. De grote uitdaging voor Sara is en blijft het zo goed mogelijk uitvoeren van de verschillende dansstijlen. Daarop richt ze zich ook op als docente.

Sara heeft inmiddels twee bezoeken gebracht aan Albaniė. Zij heeft daar lessen gevolgd, groepen bezocht en een festival bijgewoond. Haar programma bestaat uit een combinatie van traditioneel materiaal dat zij heeft meegenomen van haar reizen in Albaniė, eigen choreografieėn en het programma dat Martin Ihns aan haar heeft overgedragen.

 

Dit bericht is geplaatst in Evenementen. Bookmark de permalink.