Email dd 09-11-2020 Update Harold

Lieve Igrammers van de maandagavond,

Helaas moeten we er ons weer aan toegeven… we kunnen weer even niet dansen. Hopelijk is het voor twee weken, maar wellicht ook langer. De toekomst zal het leren!

Nu hoeven we natuurlijk niet af te wachten tot we weer aan de slag kunnen en mogen! Op de website van Igram staat ons dansprogramma van dit seizoen met heel wat leesvoer een leuke linkjes naar dansen om ze nog een keer te beluisteren of te bekijken. Wellicht ten overvloede, maar ga naar www.igram.nl, kies daar voor leden en vul het welbekende wachtwoord in om op de ledenpagina te komen. Onder het kopje dansprogramma vind je alle informatie van de dansen welke dit seizoen nieuw hebben opgenomen in het dansprogramma.

Nu wil ik deze e-mail ook gebruiken om wat huiswerk mee te geven J.

Huiswerkopdracht 1

We hebben de afgelopen weken hard gewerkt aan onze Thaise aanwinst in het programma. Deze dans heeft een typische Thaise wandel welke voor nu belangrijker is dan de handbewegingen.

Oké, de handbewegingen maken straks de dans Thais, maar zonder de Thaise wandel stellen de handbewegingen niet zo veel voor.

Huiswerkopdracht 1a: oefen het Thaise lopen in het normale wandel tempo, in het versnelde tempo en in de zigzag (loop-twee-drie-rust). Hierbij letten op:

  • Het afrollen van je voeten, met een vering in de knieën (wat een hoog-laag effect geeft);
  • Daarbij komen je heupen (stap met rechts is je heupen naar rechts; stap met links is je heupen naar links bewegen);
  • Vervolgens je hoofd toevoegen (stap met rechts, heupen naar rechts en je rechteroor naar je rechterschouder brengen);
  • Zit dat er allemaal in… dan de Thaise glimlacht toevoegen.

Huiswerkopdracht 1b: oefen de tip en de wong houding met je handen en vingers. Onthoud: hoe verder je je vinders spreid en strekt, des te beter!

Huiswerkopdracht 2

Enkele jaren geleden hebben wij een dans in het programma gehad uit Cyprus. Destijds hebben we hem niet helemaal afgemaakt, maar dat gaat ons dit jaar wel lukken: Zeibekikos Kyprou!

Je weet wel, de dans in 9/4 maat waarbij we tot negen moeten tellen. De dans bestaat uit een basisfiguur en we hebben twee variaties inmiddels aardig in de knie zitten.

Ik heb al aangegeven dat we de dans binnenkort op gepast afstand in paren gaan doen. We hebben één onderdeel nog toe te voegen aan de dans, dat is het vingerknippen.

We gaan niet zomaar willekeurig in de vingers knippen! We hebben twee vingerknipritmes welke we nog moeten oefenen:

  • Vingerknipritme 1: knip in de vingers op tel 1, 3, 5, 7 en 8;
  • Vingerknipritme 2: knip in de vingers op tel 2, 4, 6 en 9

Hoe oefen je dit nu? Heel simpel: tel in gedachten (of hardop, afhankelijk hoe je huisgenoten hier over denken) van 1 tot 9 en knip in de vingers op genoemde tellen.

Hoe je nu in je vingers knipt, maakt niet uit: alleen rechterhand, alleen met de linkerhand, afwisselend of beide tegelijk… het is geheel aan jouzelf.

Wil je met muziek oefenen; op de website van Igram, staat er een directe link naar de muziek welke wij in de lessen gebruiken.

Heel veel succes met oefenen van de twee “opdrachten”.

Geniet ondanks de beperkingen allemaal van de vrije avond(en) welke we nu hebben.

Groetjes,

Harold