Email dd 15-10-2020 Hoe gaan we verder met de lessen

 Lieve Igrammers,

Allereerst wil ik jullie een compliment maken over de afgelopen anderhalve maand waarin we hebben kunnen dansen. In alle groepen is het los dansen en het houden van afstand tijdens het dansen heel goed gegaan en is er geen onvertogen woord gevallen. Heel in het begin misschien wat gepruttel vanwege de onwennigheid, en hier en daar nog wel vragen of het toch niet anders geregeld kan worden, maar verder vind ik het werkelijk super hoe we dit met elkaar hebben gedaan. Dus hoedje af voor jullie en dank voor jullie bereidheid om het beste te maken van deze ingewikkelde situatie.

Ik denk dat veel mensen deze week het hart vasthielden vanwege de persconferentie die er zou komen met verscherpte maatregelen om de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen en weer onder controle te krijgen. Hoe pakken de maatregelen uit voor de verschillende sectoren en ondernemers in het land en zullen wij nog mogen dansen?

De informatie tijdens de persconferentie was voor de sector dans in Nederland niet duidelijk. Op de website van de overheid echter is het hele pakket aan maatregelen terug te vinden en daar werd duidelijk dat er voor beoefenaren van theater en dans gelukkig niets is veranderd.
We mogen nog steeds dansen, maximaal met 30 personen binnen en 40 personen buiten.

En dus, ondanks de toenemende besmetting, hebben we besloten dat Igram door gaat met de lessen.
Wel met inachtneming van de maatregelen die jullie al kennen en waar we jullie nogmaals op willen wijzen.

  • blijf thuis als jij of je huisgenoot verkouden bent of (milde) klachten hebt
  • houd anderhalve meter afstand
  • hoest en nies in je elleboog
  • was je handen regelmatig
  • laat je testen als je klachten hebt
  • en vanaf nu in Geesterhage: draag een mondkapje in de gang of foyer (dringend advies, nog geen verplichting)

Voor de leden die in Geesterhage dansen: Geesterhage moet haar horeca-activiteiten sluiten. Er wordt dus geen koffie/thee e.d. geschonken. We mogen ook zelf geen consumpties meenemen. Je kunt wel zelf een flesje water meebrengen.

We kijken niet te ver vooruit. We dansen door tot er weer een nieuwe persconferentie komt half november. Daarna zien we wel weer hoe de situatie is. Als we weer groen licht krijgen dansen we door, zo niet dan stoppen we. Ook als het bestuur vindt dat er toch teveel risico is op besmetting, kunnen we ad hoc besluiten om de lessen te stoppen.

De dansleiding wordt doorbetaald tot en met december, ongeacht of we eerder moeten stoppen. Daarna moeten we weer bekijken hoe de situatie is.

Heel graag tot volgende week in de lessen.

Namens het bestuur,

Carine van der Geest.

PS. De brieven met verzoek tot betalen van de contributie krijgen jullie binnenkort via de mail.