Email dd 22-08-2020 Start Igram

Lieve Igrammers,

Vanaf maandag 31 augustus gaan we weer dansen.
Het bestuur heeft een lijst met afspraken gemaakt waarmee we naar ons idee veilig kunnen dansen, zie de bijlage. Daarvoor is wel nodig dat jullie je aan deze afspraken houden.

Het zal heel anders zijn dan we gewend zijn. Dicht bij elkaar staan of zitten om met elkaar te praten zit er niet in, want we houden 1,5 meter afstand. Hand in hand dansen doen we ook niet en lekker uit volle borst meezingen ook niet. Maar dat wil niet zeggen dat het daarom niet gezellig kan zijn. Er zijn nog wat zaken die anders zullen zijn. Jullie zullen merken dat bijna alle groepen kleiner zijn. Er zijn zoals alle jaren de gewone opzeggingen. Maar vanwege het coronavirus zijn er leden die het nog niet veilig vinden om te dansen, zich niet stabiel genoeg vinden om los te dansen of die dit gewoon niet leuk vinden en daardoor nog even afwachten tot het weer goed aanvoelt en er zijn leden die hun lidmaatschap hierom hebben opgezegd.
Allemaal heel begrijpelijk.

Maar met de meeste leden gaan we weer beginnen, gelukkig maar. Want wat zal het fijn zijn om weer te dansen, al is het los, en wat zullen we weer genieten van de muziek. De ventilatie in de danslocaties is volgens de protocollen goed en als iedereen zich houdt aan de coronamaatregelen denken we dat het veilig is om te dansen. Maar garanderen dat er geen besmetting plaats zal vinden kunnen we niet, het is dus ieders eigen verantwoordelijkheid om te komen dansen.

We kijken de eerste 2 weken hoe het gaat. Misschien moeten er nog aanpassingen komen. Leden die nog niet weten of het los dansen lukt kunnen dit in deze eerste weken uitproberen. Laat ons na deze 2 weken wel weten of je toch maar besluit om te stoppen. Dat kan via een mail of een telefoontje naar het bestuur.

Tot slot, we hebben er zin in om weer een dansende vereniging te zijn en zien jullie heel graag weer terug.

Namens het bestuur,
Carine van der Geest.