Email dd 23-07-2020 We gaan weer dansen

Lieve Igrammers,
We hebben nog niet alles helder rondom alle coronamaatregelen die we in acht moeten nemen als we weer gaan dansen, maar op hoofdzaken wel en dus hebben we besloten dat de lessen per maandag 31 augustus a.s. weer van start gaan. Als de versoepelende maatregelen dan nog steeds van kracht zijn, daar gaan we voorlopig van uit.

We volgen de richtlijnen van RIVM en overheid. Als we ons daar zo goed mogelijk aan houden is het verantwoord om de lessen weer te hervatten.
Als houvast hebben we ook nog een landelijk dansprotocol waarin op het gebied van danslocaties, hygiëne, gezondheid en dans richtlijnen zijn aangegeven waar we rekening mee moeten houden als we weer gaan dansen. Ook hebben we bij Geesterhage en de gemeente vragen gesteld in verband met het belang van goede ventilatie en daarin zijn we gerustgesteld. Geesterhage heeft een goed coronaproof ventilatiestysteem, de gemeente is nog bezig met onderzoek naar de ventilatie in de gymzalen.

Hoofdzaken waar we ons zeker aan moeten houden zijn:

  • blijf thuis als jij (of je huisgenoot) verkoudheidsklachten hebt
  • houd afstand, 1,5 m.
  • schud geen handen
  • hoest, nies in je elleboog
  • snuit je neus met een papieren zakdoekje
  • was je handen regelmatig
  • laat je testen bij klachten

We dansen dus met 1,5 m. afstand. Natuurlijk hadden we gehoopt dat in september alles weer als vanouds zou zijn, maar dat is niet zo.

Er zullen daarom wellicht leden zijn die besluiten om nog even te wachten met dansen. Omdat ze er niet voor voelen om los te dansen (misschien eerst een paar keer proberen?), of ook omdat ze nog voorzichtig zijn in verband met het gezondheidsrisico. Dat begrijpen we.

Omdat we graag een idee hebben met hoeveel leden we gaan beginnen vragen we jullie het volgende: als je besluit om vanaf 31 augustus nog niet naar de les te komen om wat voor reden dan ook, wil  je dan deze mail beantwoorden met daarin je besluit om nog niet te komen, en ook de reden waarom.

Je mag natuurlijk sowieso reageren en/of bellen naar een van de bestuursleden. Dat geldt ook als je nog andere vragen hebt.

We hopen jullie allemaal wel terug te zien, om samen weer te dansen, al is het anders, en te genieten van elkaar en de muziek.

Tot dan,

namens het bestuur,

Carine van der Geest.