Email dd 31-05-2021 Update Harold 10

Lieve Igrammers,

 

Het is zover! Het gaat goed met de ontwikkelingen in Nederland, daarom mogen we weer! Eindelijk weer met elkaar op de dansvloer. Helaas nog wel met beperkingen, maar dat mag de pret niet drukken!

Zoals in het bericht van afgelopen zondag van het bestuur al vermeld stond; velen onder ons zullen inmiddels hun eerste vaccinatie, danwel beide vaccinaties al hebben ontvangen en dat is een goede ontwikkeling.

Ikzelf zal aankomende maandag nog ongevaccineerd ten tonele verschijnen, maar wanneer de tweede les aanvangt, ben ik inmiddels ook één van de gelukkigen die de eerste spuit heeft gehad. De eerste stap terug naar het oude normaal, de eerste stap terug naar een normaal leven, de eerste stap terug naar onze ‘vrijheid’.

 

Maandag 7 juni mogen wij weer aan de slag. Helaas moet ik wel melden dat ik maar drie keer aanwezig kan zijn, omdat ik de laatste maandag van juni in de Loire streek zit (“op zoek naar mijn roots”). Dit uitstapje is een jaar geleden al gepland, niet wetende dat we met Igram een maandje langer door zouden gaan dansen. Ik denk dat we een mooie oplossing hebben kunnen vinden door de lessen met een half uurtje verlengen waardoor we de laatste maandag toch min of meer hebben ingehaald.

 

 

Wat is het plan voor de komende weken?

Jullie zullen begrijpen dat we geen uitgebreid nieuwe dansen zullen gaan instuderen. Zou zonde van de tijd zijn, omdat we na drie weken alweer met de zomerstop zullen beginnen.

 

 • Ik had in gedachten om de dansen waar we dit seizoen mee zijn begonnen te herhalen, zonder te veel diepgang. Hoe waren de passen en de richtingen ook al weer? De afwerking van de dansen kunnen we doorschuiven naar het volgende seizoen. De volgende dansen hebben we dit jaar “nieuw” opgenomen in het dansprogramma
  1. Gugo mori; Macedonische kringdans met twee figuren
  2. Pong Lang; Thaise dans met vele figuren, stijlkenmerken en afwerking;
  3. Fecioresc din Cehu Silvaniei; Roemeense klapdans
  4. Halelujah l’Gall; Israëlische linedance;
  5. Zeibekikos Kyprou;  klapdans uit Cyprus;
  6. Oh Tarzan; Griekse krindans (uit de jaren 70);
  7. Branle maitre de la maison;
  8. Karabagh; Armeense kringdans
  9. Oj le sino; deze dans hebben we “even tussendoor” gedaan omdat we met Kerst de dans hebben uitgevoerd op een Kerstmuziekje

 

Ik denk dat we dans 1, 3, 4, 5, 6 en 8 vrij snel weer onder de knie hebben.

Dans 2 zal wat meer uitdaging vragen, vooral omdat de dans verschillende kanten op beweegt, rare heupbewegingen, een typische wandel en onbekende handbewegingen heeft. Ik stel voor om dit project door te schuiven naar het volgende seizoen en misschien de dans in de komende weken ergens even “voor het gevoel” een keertje te doen.

 

 • Verder dacht ik het programma aan te vullen met de dansen van de afgelopen jaren. Mocht je nog verzoekdansen hebben, dan hoor ik dat graag. Houdt er wel rekening mee dat paardansen helaas niet mogelijk zijn.

 

 • Tot slot heb ik in gedachten om wat toppers “goud van oud” voor jullie aan te zetten. Ook hiervoor vraag ik jullie input en de verzoekdansen welke jullie graag weer eens willen doen.
  Bij de goud van oud dansen is het een kwestie van “muziek aan en meedansen”, maar ook hier geldt, de IJswals, Tarantella of All America Promonade kan helaas niet.

 

Ik weet dat dit ten overvloede is, maar herhaal toch nog maar eens de voorwaarden waaronder we kunnen en mogen dansen:

 1. we dansen op anderhalve meter afstand;
 2. aan het begin en aan het eind van de les wassen we onze handen, of gebruiken we een gelletje;
 3. hoesten, niezen in je ellenboog;
 4. als je coronaverschijnselen hebt of verkouden bent blijf je thuis en laat je je testen;
 5. (niet van toepassing voor de maandagavond) in Geesterhage een mondkapje in de gang en foyer.

En natuurlijk onder de voorwaarden dat we in Nederland de huidige trend voortzetten en dat de besmettingscijfers het ons toelaten om met onze club samen te komen.

 

De ontwikkelingen gaan écht goed, dus laten we hopen dat nummer 1 in het lijstje hierboven komt te vervallen bij de start van het dansseizoen 2021/2022. Ik heb daar vertrouwen in!

 

 

Tot slot had ik nog één onderwerp op mijn agenda staan om met jullie te delen. Ik wist het niet, maar kwam er dit jaar achter dat sinds 1982 op 29 april de “internationale dag van de dans” gevierd wordt.

Zie het maar als triviale informatie J: https://www.issuekalender.nl/internationale-dag-van-de-dans-2021/

 

Rest mij een ieder een hele mooie week toe te wensen (qua weer zit dat zeker wel goed) en hopelijk zien we elkaar allemaal maandagavond op de dansvloer!

 

Groetjes,

 

Harold