Van Kroatië naar Albanië

Zondagmiddag 26 februari 2023 hadden we een workshop Van Kroatië naar Albanië, een dansreis onder leiding van Ben Koopmanschap. De opkomst was geweldig. We hadden 39 dansers op de vloer inclusief Mariëtte, Harold en Vlasta. Veel Igrammers, maar ook dansers van Gaida, Oro en zelfs van At va’ani  uit Gouda.

De evenementencommissie had een gezellige koffie/thee-corner klaargezet voor een drankje met koekje en paaseitje in de pauze.

Voor aanvang van de workshop vertelde Ben dat hij een moeilijke tijd achter de rug had waarin hij geen workshops gaf en zelf ook niet danste. Deze workshop was de eerste weer na die lange periode en tevens een test of hij de conditie en het plezier weer terug zou krijgen.Het was een emotioneel maar mooi moment en na een groot applaus voor Ben ging de workshop van start.

Op het programma stonden zeven dansen waarvan we er vier hebben gedanst.
Elke dans werd tot in detail aangeleerd van rustig naar krachtig onder de bezielende leiding van Ben. De nadruk lag vaak op de details die hij ons met energie en humor aanleerde en op het genieten van wat je doet, met vaak grappige tips die heel goed werkten.

Als extraatje had Ben voor ons allen de liedteksten op papier; het plan was om ze ook te zingen, maar de tijd stond dat niet toe.

Hieronder de vier dansen die we hebben gedanst.

  1. Sto gu nema (Zuid Servië – Vranje), 7/8 choreografie: Ben Koopmanschap
  2. Splet s juga – Potpuria e jugut (Kosovo, Shqiptar), 7/8 choreografie Ben K. (Met sjaaltjes)
  3. Draganovo (Oost Servië-Pirot), bron Atanas Kolarovski, 7/8 bewerkt door Ben Koopmanschap
  4. Aj lipo ti je (Kroatië – Slavonië), bron Zeljko Jergan 2/4.

We kunnen terugkijken op een fijne workshop die werd afgesloten met een daverend applaus en een flesje wijn voor Ben.