Vlasta Bakker

Vlasta Bakker is geboren in 1988 en woont in Heiloo. Op 8-jarige leeftijd begon zij met het volgen van jazzdance lessen, later is daar ook klassiek ballet en moderne dans bijgekomen.

In 2008 is zij na audities aangenomen bij een 4-jarige voltijd dansopleiding in Haarlem. Tijdens deze opleiding kwam zij in aanraking met het vak werelddans. Jaarlijks traden zij op tijdens het Doe Dans Festival met verschillende choreografieën.

Het vak werelddans sprak haar enorm aan en tijdens haar 3e en 4e jaar vond zij een stageplek bij Internationale dansvereniging Igram.

In 2011 begon Vlasta bij Stichting Volksdanscentrum Gaida met lesgeven en zij leidt hier inmiddels 3 groepen van verschillend niveau. Gaida geeft haar tevens de mogelijkheid om jaarlijks korte specialisatiecursussen (voornamelijk Balkan) te geven. Verder is zij dansdocent bij Internationale dansvereniging Pridini in Heiloo en vanaf september 2017 bij Igram.

Maar, ze staat zelf ook graag als cursist bij verschillende specialisatieworkshops en dansweekends in Nederland en België. Op deze manier bouwt zij ieder seizoen weer een nieuw dansprogramma op.

Tevens geeft Vlasta wekelijkse lessen in modern, jazzdance, urban en klassiek ballet aan kinderen en volwassenen, alwaar zij samen met collega’s elk seizoen naar een eindvoorstelling toewerken. Een creatieve bezigheid, omdat zij zelf alle oefeningen en dansen choreografeert.

Vlasta houdt dus van dansen. Bij een volksdansbal, een instuif, maar ook dansen bij een workshop, vindt zij echt leuk!