Jubileumvoorstelling EuroPaloina

Eindelijk was het dan zover: het jubileumfeest kon doorgaan zonder coronamaatregelen. Igram kon als cadeau aan de leden met introducé en ook nog in de verkoop aan mensen van buitenaf een prachtige voorstelling (de try-out van de jubileumvoorstelling) EuroPaloina, van Eire naar Anatolië, gedanst door Internationaal Dansensemble Paloina uit Amsterdam, aanbieden in de Theaterzaal van Geesterhage in Castricum.

Wat een voorbereiding: eerst de kaartjes, want al vlug waren alle plaatsen besteld en uitverkocht. Er waren 196 plaatsen. Dus wachtlijsten aangelegd en omdat degenen die uiteindelijk niet naar de voorstelling konden komen hun kaartje weer hadden ingeleverd konden wij toch de mensen op onze wachtlijsten gelukkig maken met een plekje.

’s Middags om 13.00 uur begonnen de technici de zaal van licht en geluid te voorzien, de plekken voor het orkest, de balletvloer enz. Rond 14.30 uur kwamen de dansers en danseressen binnen druppelen, die busladingen vol kleding moesten uitzoeken, zodat iedereen ’s avonds meteen de goede materialen had.

Als traktatie voor de groep van Paloina had Igram 3 heerlijke taarten besteld met een foto van onze poster erop ter ere van het jubileum van Paloina en Igram met een bedanktekst. Er werd koffie en thee bij geserveerd en er werd hiervoor heel even de tijd genomen in de drukte en voort ging het weer. Daarna de doorloop van de voorstelling, het opruimen van de spullen die niet gebruikt hoefden te worden en om 19.30 uur kon de zaal open.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inmiddels kwamen de bezoekers al binnen en men kon zich melden met kaartje, waarop men een programmaboekje en een consumptiebon kreeg voor in de pauze.

Om 20.00 uur begon de voorstelling voor een bomvolle zaal. Eerst muziek en foto’s van 50 jaar Paloina die geprojecteerd werden op de achterwand.  Er werd gestart met een flitsende Ierse serie in oranje jurkjes. Daarna heette Carine iedereen welkom en bedankte ook alle trouwe leden die door de jaren heen Igram groot gemaakt hebben. Vervolgens nam Lynda Hoekstra het woord en rolde de hele show zich voor onze ogen uit.
In de pauze trof men elkaar in de foyer, wat een feestelijke ontmoeting was van bekenden en minder bekenden.

We maakten een reis via Holland, Tsjechië, Roemenië enz enz naar Anatolië, waar werd geëindigd met een paar prachtige choreografieën. We kwamen ogen en oren tekort. Tot slot was er nog een bis en stonden alle dansers en danseressen + het orkest op het podium om het applaus in ontvangst te nemen. Carine sloot af met een dankwoord en Lynda en Dominike, de artistiek leiders, kregen een bos bloemen van Igram.

 

 

 

 

 

 

Wat een feest was het allemaal bij elkaar. Velen hebben nog even nagezeten en wat gedronken met elkaar.

Om half 1 gingen de laatste mensen weg en het bestuur kijkt voldaan terug op deze feestelijke dag.