Linda Duin

——————————————————————————————————————————

Linda Duin onze nieuwe dansdocente per september 2024 bij de dinsdag 1-groep.

Linda is getrouwd en heeft drie tieners in huis. Al jaren heeft Linda een eigen pedicurepraktijk in Alkmaar als medisch pedicure.

Als klein meisje zag zij de demonstratiegroep van Gaida optreden en wist het gelijk, dat wil ik ook! Zij oefende eerst met haar ouders mee in de huiskamer, er was helaas nog geen kindergroep. Na het opstarten van de kindergroep is zij meteen lid geworden.

In 1990 ging haar wens in vervulling en heeft zij tot 1998 dan ook daadwerkelijk bij de demonstratiegroep van Gaida gedanst.

Na een aantal jaren salsadansen te hebben gedaan, begon zij het Internationaal dansen toch te missen en nam les bij Vlasta Bakker.

In 2020 kwam Frits Meijer van Gaida met de vraag of zij misschien interesse had in het les geven aan een beginnersgroep. Het leek haar erg leuk en zo begon ik aan de hand van adviezen van Frits met het lesgeven. Zij vond het erg leuk om te doen, totdat corona roet in het eten gooide en zij gedwongen moest stoppen met dansen.

De beginnersgroep was te klein om weer op te starten, maar nu werd haar gevraagd om de seniorengroep bij Gaida te gaan leiden. Dat doe zij nu een paar jaar met heel veel plezier.

Linda vindt het lesgeven erg leuk en is begin dit jaar de opleiding tot werelddansleider gestart.

Door toevalligheden kwam Linda regelmatig in contact met bestuursleden van Igram. Na een paar keer voor andere dansleiders te hebben ingevallen, kwam de vraag van Igram of zij de groep dinsdag 1 van Huub zou willen overnemen per september 2024.

Voor Linda betekent dansen dat iedereen zichtbaar plezier heeft in dansen en dat vindt zij één van de belangrijkste dingen in een les.