Huub de Jong

__________________________________________________________

Pasfoto Huub01Huub is op zijn 16e jaar begonnen met dansen bij dansgroep Assumburg in Heemskerk. Een jaar later gaf hij al les aan tieners in Buurthuis de Schuilhoek te Heemskerk.

In 1979 behaalde Huub zijn diploma van de Nevo-kaderopleiding (hoofddocent Gert Jan van Ammerkate).

In 1979 werd hij dansdocent bij Internationale dansvereniging Manavu in Lelystad, waar hij na 35 jaar de danslessen te hebben verzorgd, is gestopt.

Van 1978 tot 1982 gaf Huub les aan een dans- en demogroep van Oro in Haarlem.

In 1982 heeft Huub Dansgroep Nirkodah in Haarlem opgericht, die tot 2000 actief was met optredens in binnen- en buitenland.

Sinds 1990 geeft Huub les aan vele dansgroepen in Noord-Holland, waaronder Kaval in Schagen, Pridini in Heiloo, Hora in Heerhugowaard en Igram in Castricum. Ook geeft hij les aan MBvO-groepen.

Huub heeft zelf 15  jaar gedanst bij Internationale Demogroep Gaida uit Bergen, waarmee hij 3x Japan bezocht met o.a. optredens in Holland Village (Nagasaki).

Ieder jaar gaat Huub naar Lüttenmark (50 km voorbij Hamburg) in Duitsland voor een weekend met dans, zang en muziek maken.

Hoogtepunt voor hem is het jaarlijks organiseren van een dansweekend op de camping van Annette van der Steen, ́De Uelenspieghel ́ in Uffelte . In april voor de 55+ en juni het Chaverweekend (= Vriendschap). Ieder jaar worden hiervoor gastdocenten uitgenodigd.

Voor Huub betekent dansen: beleven en genieten van (internationale) muziek.