Workshop Turks

Het is zondag 3 maart en het weer is slecht, ideale omstandigheden om eens lekker te gaan dansen. Deze keer staat een workshop Turks op het menu o.l.v. Turgay Onatli.

De workshop is in de Juliana van Stolbergschool en we worden met koffie en thee verwelkomd door de evenementencommissie.

Turgay is inmiddels binnen, maar het lukt nog niet om muziek uit de speakers te krijgen. Clara regelt ’n laptop en na wat technische handelingen kan Turgay op het scherm de nummers uitzoeken en daar gaan we.

Hij blijkt ’n vrolijke man die heerlijke dansen heeft uitgezocht op leuke muziek. Die wil hij ons aanleren en dat lukt. Iedereen, zo’n dertig mensen, vermaakt zich prima.

In de pauze wacht er voor iedereen ’n stukje baklava (in meerdere smaken), speciaal vanmorgen nog van de Oosterse markt uit Beverwijk gehaald.

Daarna eerst wat dansen herhalen en dan weer ’n paar nieuwe dansen doen. Al met al hebben we zes dansen gedaan, enkele wat rustige, maar ook pittige dansen met veel stampwerk, hieronder de namen:
1.  Hemsin yaylalari
2. Mendilli – Gaziantep
3. Horon kurma – Amcaabat
4. Hatcem – Dinar
5. Giresun karsilamasi
6. Agir gövenk – Bitlis

Aan het einde doen we alle dansen nog één keer en dan zit het er helaas weer op. Hetty van der Eng heeft de dansen gefilmd voor de dansleiders, om later in hun repertoire op te kunnen opnemen.

Het was ’n heerlijke middag en we gaan voldaan weer naar huis, gelukkig is het weer droog. 😉

René Hollenberg